Index Vakbarát Hírportál

A MÁV elesett: késnek és torlódnak a vonatok a Nyugati pályaudvaron a havazás miatt

2019. december 2., hétfő 07:42 | aznap frissítve

Olvasóink komoly fennakadások tapasztaltak Budapesten, a Nyugati pályaudvaron hétfőn délelőtt: jelentős, akár egy órát, vagy akár két órát is meghaladó késésekről, járatkimaradásokról, a tájékoztatás hiányáról írtak. „A várható vonatok késnek, és ha a késés elérte a hangosbemondóban mondott időt, egyszerűen csak 5 perccel meghosszabbított késést jelentenek be (A 6.45kor Gödről továbbinduló vonatra 7.06kor a következő hangzik el: 'a várható késés 25 perc', 7.11kor: 'a várható késés 30 perc', 7.21kor újra: 'a várható késés 30 perc')." Egy másik olvasónk szerint az albertirsai állomáson elhangzott információk alapján a késéseket az okozza, hogy a Nyugati pályaudvarnál nem fejeződtek be időben a vágányzári munkálatok.

8:15-től Zugló előtt várakozott egy Kecskemétről 5:38-kor továbbinduló vonat, ezért az utasok egy része háromnegyed kilenckor úgy döntött, gyalog indulnak a síneken Zugló vasútállomás felé. Tájékoztatást az utasok állítólag nem kaptak, „ha közölték volna, mi a helyzet, lehet, hogy leszálltunk volna a KÖKI-nél" – írta olvasónk.

A MÁV honlapja szerint valóban okoz problémákat a havazás, azt írják, az időjárás miatt nehézkes a váltóberendezések kezelése, ezért vonattorlódások alakulnak ki a Nyugati előtt. Továbbá:

A tájékozódást és az online jegyvásárlást nehezíti, hogy a MÁV applikációja nem érhető el – ám ezt időközben megjavították a szakemberek.

A budapesti és környéki állomásokon a vasúttársaság hókészenlétet rendelt el, biztosítják a megfelelő létszámot a váltók és a peronok tisztításához. Az ország más vonalain nagyobb késések nincsenek, írják honlapjukon. Olvasóink ezzel szemben emberhiányról számolnak be, többek úgy tudják, nincs elég munkatársa a MÁV-nak, hogy takarítsák a havat a Nyugati pályaudvaron.

Cikkünket frissítjük!

(Borítókép: Jászai Csaba / MTI)

Rovatok