Index Vakbarát Hírportál

Újabb körözést adtak ki Bártfai-Mager Andrea volt férje ellen

2019. december 3., kedd 14:53

Egy nappal azután, hogy költségvetési csalás miatt elfogatóparancsot adott ki a rendőrség Balogh Sándor üzletemberre, újabb elfogatóparancs jelent meg a Police.hu-n. Míg az előzőt a NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága, addig a keddit a Fővárosi Nyomozó Ügyészség kezdeményezte, befolyás vásárlása miatt, figyelt fel rá a G7

A szerencsi születésű vállalkozó BártfaI-Mager Andrea, tárca nélküli miniszter volt férje, gyanús üzleti tevékenységeiről többször beszámolt már a sajtó. Legutóbb a pécsi Zsolnay Porcelángyár körüli zavaros ügyletekben került elő a neve. A G7 gazdasági portál korábban arról írt, hogy Balogh Sándor egy több száz vállalatból álló céghálót vezet, a vizes vb-t szervező Bp2017 Kft. legfőbb döntéshozója, a Magyar Szinkronúszó Szövetség elnöke, a külföldi kereskedőházak ötletgazdája, pálinkafőzéssel próbálkozik Ugandában, hozzá kötődik a százezrek által követett Középsuli websorozat, valamint több alapítvány és egyesület is. A lap az ügyben kereste az érintett szerveket, egyelőre még kaptak választ.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfői cikkünk megjelenése után azt közölte,

Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter több mint 20 éve különváltan él Balogh Sándortól, semmilyen közös cégük, üzleti tevékenységük vagy gazdasági érdekeltségük nincs. Ezért minden olyan cikk, ami azt sugalmazza, hogy Bártfai-Mager Andreának köze lehet Balogh Sándor gazdasági tevékenységéhez hatásvadász, politikai célú lejáratás.

Rovatok