Index Vakbarát Hírportál

Öngyilkos lett az Óbudai Egyetem hallgatója

2019. december 3., kedd 20:42 | aznap frissítve

Öngyilkos lett egy hallgató az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán kedden, írta egy olvasónk. Egy negyedik emeleti folyosó ablakán ugrott ki az egyetemista, és a mentők ugyan hamar kiértek, de már nem tudtak segíteni raja, tette hozzá. 

„Idegenkezűség, bűncselekmény gyanúja nem merült fel, a haláleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja” – írta megkeresésünkre a BRFK Kommunikációs Szolgálata.

Frissítés: Az Óbudai Egyetem szerdán válaszolva az Index megkeresésére közölte: 

„Az Óbudai Egyetemen tragikus hirtelenséggel életét vesztette a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar egyik nappali tagozatos hallgatója a Bécsi út 94-96. számú Kandó „C” épületénél december 3-án délelőtt. A szemtanúk késlekedés nélkül értesítették a hatóságokat és ezzel egy időben az egyetem vezetését.

A mentők és a rendőrök perceken belül kiérkeztek a helyszínre. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az esettel kapcsolatban közölte: „Idegenkezűség, bűncselekmény gyanúja nem merült fel, a haláleset körülményeit a BRFK közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.”

Az egyetem vezetése eddig is és az eset kapcsán most is különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy hallgatóinknak és munkatársainknak megfelelő mentálhigiénés segítséget biztosítson. A trauma feldolgozásához intézményünk pszichológus szakemberei már a tegnapi napon megkezdték a lelki segítségnyújtást az érintettek számára.

Az intézmény vezetése együtt érez a gyászoló családdal és minden módjában álló segítséget meg kíván adni a gyász enyhítése érdekében.”

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Rovatok