Index Vakbarát Hírportál

Több iskolában is a diákoknak kell takarítaniuk a munkaerőhiány miatt

2019. december 3., kedd 18:47 | aznap frissítve

Hónapok óta nincs takarító a budapesti ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolában, ezért heti két alkalommal a diákok takarítanak.

Az RTL Klubnak az iskola igazgatója is elismerte, hogy nem találnak takarítót, ezért átmeneti megoldásként kénytelenek voltak bevonni a diákokat is a termek tisztításába. 

„Nagyon kevés a takarítók fizetése, ezért inkább elmennek magáncégekhez dolgozni – mondta az RTL Klubnak a Független Diákparlament elnöke. – Elég tarthatatlan állapot az, hogy magunknak kell kitakarítani az iskolát, hogy ha nem akarunk a koszban ülni.”

A Független Diákparlament szerint a probléma nem új keletű, és nem is egyedüli, az ország több iskolájában is takarítóhiánnyal küzdenek hónapok óta. Azt mondják, sehol se kötelezik a diákokat a takarításra, a legtöbbször önként vállalják el, de szerintük ez nem lehet hosszabb távon megoldás.

A Klebersberg Központ az RTL Klub megkeresésére azt írta, hozzájuk egy iskolától se érkezett bejelentés takarítóhiány miatt. A takarítószemélyzet biztosítása a Tankerületi Központok feladata, tették hozzá, így egy diáktól se várják el a segítséget. 

Rovatok