Index Vakbarát Hírportál

Börtönbe küldik a telefonos csalót

2019. december 3., kedd 23:44

Két és fél év börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki társaival idős emberektől csalt ki pénzt, írják a Fővárosi Törvényszék honlapján.

Azzal a sablonszerű történettel hívtak fel idős embereket, hogy hozzátartozójuk balesetet okozott, és megsérült. Ötszázezer és ötmillió forint között kértek tőlük pénzt, illetve ékszereket, hogy az állítólagosan megsérült rokonok semmilyen hátrányt ne szenvedjenek a történtek miatt.

A keddi előkészítő tárgyaláson az ügy elsőrendű vádlottja beismerte bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is. Csalás miatt két és fél év börtönbüntetésre ítélték, valamint három évre eltiltották a közügyektől. Mivel egy korábbi bűncselekménye miatt épp a felfüggesztett börtönbüntetését töltötte, a Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte a korábban kiszabott tíz hónap felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is. 

Társa ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, és már őrizetbe is vették külföldön. Hamarosan Magyarországra érkezik, és ő is bíróság elé áll. 

Az ítélet még nem jogerős, mert az ügyészség súlyosításért, a védelem és a vádlott enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Rovatok