Index Vakbarát Hírportál

Diák késelt meg egy tanárnőt egy győri iskolában

2019. december 5., csütörtök 12:53 | aznap frissítve

Csütörtökön, dél körül megszúrt egy 17 éves diák egy fizika tanárnőt a győri Jedlik Ányos középiskolában, értesítette az Indexet több olvasó. A rendőrség megerősítette az információkat.  Sajtóközleményükben  azt írták, a feltételezett elkövetőt elfogták, a sértettet, vagyis a tanárt kórházba vitték. Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője lapunkat úgy tájékoztatta, hogy a nőt helyszíni ellátás után stabil állapotban vitték kórházba, nem volt közvetlen életveszélyben. AZ MTI a Petz Aladár Megyei Oktató Kórháztól úgy tudja, a tanárnőt több késszúrás érte, egyebek mellett a hátán.

Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellárja az Indexnek azt mondta, nagyon sajnálják, megrendüléssel értesültek a történtekről. 

Mindent megteszünk a diákok és kollégák érdekében, hogy ez az ügy tisztázásra kerüljön. A rendőrség is vizsgálódik, mi pedig pszichológus és más segítők közreműködésével igyekszünk segíteni.

A Kisalföld úgy tudja, az érintett intézmény, a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma vezetése minden diákot hazaküldött, mára vége a tanításnak. A lap egy képgalériát is közöl arról, ahogy a diákot elviszi a rendőrség. 

Kerestük az iskolát, az igazgató azonban nem kívánt nyilatkozni. Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház orvosigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a megszúrt tanárnő állapota stabil, nincs életveszélyben, jelenleg megfigyelés alatt van. Több késszúrás érte, egyebek mellett a hátán, de sérült az alkarja is, amelyet később műteni kell.

Tavaly februárban is történt egy országos visszhangot kiváltó tragikus támadás Győrben. Akkor az E.On győri igazgatóhelyettesét késelte meg egy munkatársa. Az áldozat megpróbálta megakadályozni, hogy a feldúlt dolgozó rátörjön az igazgatóra, a támadó ekkor rántott kést és szúrta meg nyolcszor az igazgatóhelyettest, aki másnap belehalt sérüléseibe. A támadó ezután kiugrott az ablakon.

Rovatok