Index Vakbarát Hírportál

Százmilliós, úszómedencés balatoni ingatlana van Kocsis Máté feleségének

2019. december 5., csütörtök 08:17

Nagy értékű balatoni ingatlan van Kocsis Máté felesége, Kocsisné Márkus Szilvia tulajdonában – tudta meg a 24.hu. A 200 négyzetméteres, úszómedencés révfülöpi nyaraló kizárólagos birtokosa a Fidesz frakcióvezetőjének házastársa, aki két állami cégben is pozíciót tölt be. Az ingatlan tulajdoni lapja szerint Kocsisné 2014-ben vásárolta meg a két szomszédos telek egyesítésével létrejött 1100 négyzetméteres területet, ahova 2017-ben építettek fel üdülőt.

Az ingatlan így értelemszerűen nem szerepel Kocsis Máté vagyonnyilatkozatában.

Noha a képviselő házastársának is van vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettsége, az általa az Országgyűlésnek leadott dokumentum nem nyilvános – emlékeztet a lap. 

A lap megkereste Kocsist, aki elmondta: a vásárláshoz nem vettek fel hitelt, Kocsisné Márkus Szilvia egy II. kerületi lakást örökölt, ennek értékesítéséből vásárolta meg a révfülöpi építési telket 13,5 millió forintért. Az építkezést az asszony szülei által eladott 300 négyzetméteres budaörsi ház értékéből fedezték. A 200 négyzetméteres balatoni nyaraló építése 77,5 millió forintba került, és körülbelül 6 millió forint egyéb költségük volt. Ez alapján a családi segítséggel felépített nyaraló összesen 97 millió forintba került.

Kocsis a lapnak lehetővé tette, hogy megnézhessék az ingatlannal kapcsolatos dokumentumokat. A 24.hu ezzel a lehetőséggel élt is, és közölték: a dokumentumok tartalma egybevágott a Kocsis által elmondottakkal.

Rovatok