Index Vakbarát Hírportál

Jávor Benedeket küldte Brüsszelbe Karácsony

2019. december 16., hétfő 21:13

Jávor Benedeket küldte Brüsszelbe Karácsony Gergely, a volt EP-képviselő a klímaváltozással és az innovációval fog foglalkozni, írja az Azonnali. 

Jávor január elsejétől fogja vezetni a fővárosi önkormányzat brüsszeli képviseletét. A kinevezéséről egyébként Karácsony még a kampányidőszakban beszélt: megígérte, ha őt választják meg Budapest főpolgármesterének, őt küldi Brüsszelbe.

Munkáját pedig a magyarországi nagyvárosoknak is felajánlanák, mondta Karácsony Gergely a V4-es országok konferenciáján a lap szerint. 

Jávor minderről a Facebookra azt írta ki, fontos feladatnak fogja tekinteni, hogy szoros együttműködést alakítson ki nemcsak az uniós intézményekkel, de a ma aláírt a régiós fővárosokkal és más európai nagyvárosokkal is, valamint azon fog dolgozni, hogy  „Budapest szabad, sokszínű és fenntartható város legyen, motorja Európa megújításának és Magyarország fejlődésének”.

Jávor eddig a Párbeszéd EP-képviselője volt, de idén nem jutott be az Európai Parlamentbe az MSZP és a Párbeszéd közös listájáról. Akkor úgy nyilatkozott az Indexnek, állást keres.

Rovatok