Index Vakbarát Hírportál

Büdös gáz szivárgott fel a bajai csatornahálózatból, miután egy férfi ismeretlen anyagot öntött bele

2019. december 21., szombat 11:01

Baja szennyvízcsatorna hálózatába engedett bele nagyobb mennyiségű ismeretlen folyadékot december 19-én egy ismeretlen személy, írja a police.hu. A katasztrófavédelem munkatársai megállapították, hogy a csatornarendszerből kellemetlen szagú gáz szivárog fel a felszínre. A Szegedi út környékén a tűzoltók munkáját forgalomkorlátozásokkal és terelésekkel segítették nagy létszámban a rendőrök, polgárőrök és városőrök.

A bajai nyomozók azonnal megkezdték a nyomozást az ügyben, és egy napon belül elfogták a rendőrök azt a 30 éves bajai lakost, aki a gyanú szerint az ismeretlen folyékony hulladékot öntötte a hálózatba, fogalmaz a rendőrségi közlemény.

Az eljárás során kiderült, hogy

a férfi csütörtökön egy speciális felépítménnyel ellátott, tartályos tehergépjárművel megjelent az egyik bajai kereszteződésnél. Ott egy öntöttvas fedéllel fedett csatornanyílást felnyitott, és azon keresztül a tehergépjármű tartályából öntött ismeretlen hulladékot a hálózatba.

A nyomozók által megtalált teherautó átvizsgálásában a katasztrófavédelem munkatársai segítettek. Az ismeretlen hulladék pontos összetevőit szakértő fogja vizsgálni. A nyomozók a 30 éves bajai férfit hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Rovatok