Index Vakbarát Hírportál

Egy ruhazsákban találták meg a rendőrök egy nő 25 hetes magzatát egy budapesti kórházban

2019. december 21., szombat 21:11 | négy éve frissítve

Egy budapesti kórház orvosai értesítették a rendőrséget arról, hogy a mentőszolgálat munkatársai december 21-én hajnalban beszállítottak egy 33 éves thaiföldi állampolgárságú nőt, akiről a kórházi vizsgálat során derült ki, hogy nemrég szült, vagy elvetélt.

A rendőrök azonnal átvizsgálták a lakást, ahonnan a nőt kórházba szállították, és a helyszínen véres nyomokat is találtak, de a csecsemőt sem ott, sem a környéken nem találták meg.

Az események tisztázása közben kiderült, hogy a 33 éves nő az orvosi vizsgálatot megelőzően a kórházban kapott egy zsákot, hogy ruháit a vizsgálat előtt azokba tegye bele.

A rendőrök a kórházban később ezt a zsákot is átkutatták, amelyben megtalálták a 25 hetes körüli magzatot.

A nő elmondta, hogy közvetlen a vizsgálatot megelőzően, a vetkőzés közben elvetélt, azonban erről az orvosokat nem tájékoztatta. A csecsemő halálának körülményeit a rendőrség büntetőeljárás keretében, szakértő bevonásával vizsgálja, írja oldalán a rendőrség.

Frissítés: a rendőrség kiírta a honlapjára vasárnap délután, hogy magzatelhajtás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a nőt. Felmerült ugyanis a gyanú, hogy a nő terhessége alatt olyan szereket szedett, melyek hatására elvetélt.

 

Rovatok