Index Vakbarát Hírportál

Lerohadásra hivatkozva bezáratták a koleszt, majd a diákokat átvitték egy penészes-rozsdás másik épületbe

2019. december 23., hétfő 14:02

Kétfelől is reagáltak a Kisképző kollégiumának kiköltöztetéséről írt vasárnapi cikkünkre. Egyrészt az egyetem elküldte a hivatalos álláspontját arról, hogy mi történik, másrészt kaptunk képeket arról, milyen körülmények közé költöznek a diákok addig, amíg a mostani épületüket felújítják.

Rövid visszatekintés: azt írtuk, hogy a "Kisképző", azaz a Képzőművészeti Egyetem fenntartásában lévő művészeti szakközépiskola kollégiumát kiürítik, de úgy, hogy erről nem egyeztettek érdemben az érintettekkel, csak ultimátumot kapott mindenki, emellett egyéb furcsaságokat is felfedezni vélnek a kisképzősök a történetben.

Cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ az egyetemtől, hétfőn viszont igen. Ebben Sárik Zoltán, az egyetem kancellárja azt írta, hogy 

Ez volt tehát a kancellári levél. Eközben ugyanakkor írtak nekünk olyanok is, akik tudják, hogy milyen körülmények közé költöznek most a diákok, és képeket is küldtek. (Kattintásra galéria nyílik)

Forrásunk azt írta, a szobák kicsik, a szárítók minden helyet elvesznek, ágyak helyett rövid matracok vannak, penészesek a fürdőkben a plafonok, folyik a rozsda a csöveken és a falakon, és itt minden bizonnyal nem lesznek olyan "kisképzős" közösségi események, előadások, mint az eddigi koleszban. Ráadásul az új, Mogyoródi úti kollégiumot illetően a diákok

rettegnek, hogy mikor bizonyos napokon az utolsó óráikról késő délután, olykor este érnek vissza, rájuk támadnak.

Rovatok