Index Vakbarát Hírportál

Vandál-, akasztás-, és szökésbiztos lesz a Nyírő új pszichiátriai részlege

2019. december 25., szerda 18:25

Összesen 2,82 milliárdért vállalta a Laterex Zrt., hogy két épületszárnyat felújítanak, egyet pedig teljesen újjáépítenek a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet területén, írja a Népszava. A lap megjegyzi, ez végül egyébként 714 millió forinttal több az eredetileg tervezett árnál.

A tervek szerint felújítanak 29 fürdőhelyiséget, az épület hűtési rendszerét, de kap az épület új nyílászárókat is, emellett új villamos és gépészeti rendszerrel is ellátják majd az addiktológia épületét.

A lap kiemeli, hogy a felújításon belül a legdrágább és legérdekesebb rész az „Új építésű Magas biztonsági fokozatú pszichiátria- High Security” tömb lesz, amit egy régi épületszárny teljes ledózerolása után húznak majd fel. Ebben a részlegben az ön- és közveszélyes pszichiátriai betegeket kezelik majd, ennek megfelelően gondoskodnak a biztonságról is:

Az uniós forrásból is finanszírozott beruházásra az Állami Egészségügyi Ellátó Központ írt ki pályázatot és a három részből álló tenderen minden esetben a Laterex Zrt. futott be, írja a lap.

Rovatok