Index Vakbarát Hírportál

Kumin Ferenc lesz a londoni nagykövet

2019. december 27., péntek 18:07

Úgy tűnik, helyes volt a Népszava értesülése, amit a lap három nappal ezelőtt írt meg, miszerint Kumin Ferencet, a Külgazdasági- és Külügyminisztérium helyettes államtitkárát jelöli Szijjártó Péter a londoni nagyköveti posztra. A lap azt írta 24-én, hogy februárban hazajön londoni nagyköveti pozíciójából Szalay-Bobrovniczky Kristóf és a helyét Kumin veszi át; ezt erősítette most meg a KKM sajtóosztálya az Atv.hu-nak.

Kumin 2014-től a New York-i főkonzulátust vezette, előtte 2006 és 2010 között a Köztársasági Elnöki Hivatal Stratégiai és Kommunikációs Főosztályának vezetője, 2012 és 2014 között pedig a második Orbán-kormány nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkára volt. 2018-ban a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkárává nevezte ki a miniszterelnök Kumint.

A Népszava a londoni nagyköveti váltásról keddi cikkében azt írta, úgy tudják, azért van szükség az idő előtti váltásra, mert: " Szalay-Bobrovniczky Kristóf Habony Árpád jobbkezeként dolgozott az elmúlt években Londonban, Habony Árpád pedig ismét aktív szerepet kap a kormányzati politika és kommunikáció alakításában ".

Rovatok