Index Vakbarát Hírportál

Kommentben faszszopózza a jobbikos Jakab Pétert egy sümegi fideszes képviselő

2019. december 29., vasárnap 10:38

Trágár hozzászólással látta el Jakab Péter jobbikos országgyűlési képviselő egyik Facebook-bejegyzését Remete József sümegi önkormányzati képviselő. A fideszes politikus privát Facebook-profiljával kommentelt a nyilvános videó alá (a hozzászólás cikkünk megjelenésekor még elérhető volt, ám később eltűnt, így csak fotók őrzik emlékét), ugyanakkor egy másik kommentelő felhívta a figyelmét arra, hogy ez a stílus nem feltétlenül méltó egy város képviseletét ellátó közszereplőhöz.

Remete hozzászólását képtelenség lenne az eredeti megfogalmazásnál tömörebben összefoglalni:

Az esetre Kovács Mihály, az Élhetőbb Városért Egyesület elnöke, az ellenzék októberi közös polgármesterjelöltje hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán, kifejtve, hogy szerinte az, hogy egy megválasztott önkormányzati képviselő (aki Sümegen a polgári, keresztény oldalt képviseli) nyilvánosan ilyen stílusban mutassa meg személyiségét és véleményét, legalábbis elgondolkodtató.

Remete ugyanis nemcsak Sümeg fideszes önkormányzati képviselője, hanem a város honlapja szerint az önkormányzat vezető tisztségviselője is, méghozzá több poszton. A kormánypárti politikus az önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke, de tagja az egészségügyi és szociális, valamint az ügyrendi bizottságnak is.

A hozzászólásról írásban megkérdeztük a fideszes képviselőt is, amint válaszol, frissítjük cikkünket.

Rovatok