Index Vakbarát Hírportál

Szobájába csalta, majd megkötözte és kirabolta a hotel portását egy férfi

2019. december 30., hétfő 10:29

Az ügyészség vádat emelt azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki a szobájába hívta, majd megtámadta az egyik egri hotel éjszakai portását azért, hogy a szálloda bevételét megszerezze.

A férfi még tavaly november 17. napján kivett egy szobát a szállodában, majd odacsalta a recepcióst azzal, hogy az - általa előzőleg szándékosan - elrontott WC-tartályt vele megjavíttassa. A terve az volt, hogy amíg a recepciós elhárítja a hibát, addig a portán lévő kasszából megszerzi a hotel bevételét. A recepciós a férfi hívására felment a szobába, ahol azonban közölte, hogy a hibát nem tudja megjavítani.

Ekkor a vádlott megtámadta a férfit, a földre vitte, majd ököllel fejen ütötte, amitől a sértett rövid időre az eszméletét is elvesztette. Ezalatt a vádlott megkötözte a portást, és a pulóverét is a fejére húzta. Amikor a sértett magához tért, a férfi levezette a recepcióra, majd a kassza kulcsát megszerezve, abból 42 ezer forint készpénzt eltulajdonított, és a helyszínről távozott.

A portás a bántalmazás során agyrázkódást, zúzódásos, bevérzéses sérüléseket, továbbá 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett el.

A vádlott még ugyanezen az éjszakán, az egyik egri benzinkútról, egy nyitott állapotban lévő, járó motorral pár percre hátrahagyott autó volánja mögé beült, és azt jogtalanul használva a város másik végéig hajtott. Itt magához vette az autóban talált készpénzt és sportfelszerelést, közel 120 ezer forint értékben, továbbá a sértett jogosítványát és az autó forgalmi engedélyét, majd a járművet az út szélén hagyva távozott a helyszínről.

De a férfi még a saját édesanyját is meglopta, oly módon, hogy a kulcsával bement annak házába, és onnan műszaki cikkeket, valamint egy kerékpárt tulajdonított el, közel 300 ezer forint összértékben.

Az Egri Járási Ügyészség a különös visszaeső vádlottal szemben rablás bűntette, személyi szabadság megsértésének bűntette, súlyos testi sértés bűntette, jármű önkényes elvételének bűntette és lopás minősített esetei miatt emelt vádat, és halmazati büntetésül börtönbüntetés kiszabására, valamint közügyektől eltiltásra tett indítványt.

Rovatok