Index Vakbarát Hírportál

Tűzijátékra mérsékelten alkalmas idővel búcsúzik az óév

2019. december 31., kedd 07:47

Az Időkép előrejelzése szerint az év utolsó napján szeles idő várható, ami azt jelenti, hogy az időjárás mérsékelten lesz alkalmas nagy mennyiségű tűzijáték légkörbe juttatására, bár ez valószínűleg senkit sem fog ebben meggátolni.

Napközben a napsütést időnként felhők zavarhatják meg, a hajnali, reggeli órákban északon, északkeleten néhol ónos szitálás, gyenge ónos eső is előfordulhat, délelőtt pedig az Alföldön lehet elszórtan átmenetileg gyenge szitálás, előkészítve a terepet némi éjszakai részegen csúszkálásnak a lefagyott járdákon.

Délután már nem várható csapadék, így a napközbeni 6 fokos hőmérséklet mellett nem alakul majd ki sehol jégpáncél, éjszakára viszont akár -8 fokot is várnak, ami azt jelenti, hogy a kifolyt pezsgő pont tök jól oda fog majd fagyni mindenhova a közterületeken.

Az estéhez és a beinduló bulikhoz közeledve először keleten, majd később a Dunántúlon a délnyugati szél lehet élénk, a középső tájakon pedig este az északnyugati szél támadhat fel.

A hajnalra a már említett mínusz nyolc fok körüli hőmérséklettel fordulunk majd rá sok helyen. Az újév első napja napos, száraz, csapadékmentes időt hoz, a Dunántúlon és északkeleten helyenként élénk, néhol erős északnyugati szélre van kilátás. A maximum napközbeni hőmérséklet hét fok körül várható.

Kicsit a hőmérsékleteknél maradva érdemes még kiemelni, hogy ha valaki egy kis mediterrán melegségre vágyik, de nem akarja elhagyni hazánkat, akkor annak érdemes az ország legnyugatibb részére utaznia.

Az Időkép hőtérképén jól látszik, hogy a Kőszeg mellett található Kendig-csúcson egészen meleg van, egészen pontosan 11,6 fokot mértek december 30-án. Tőlünk nyugatabbra pár fokkal melegebb maximumok mellett várják az újévet, és úgy látszik, a Kendig-csúcs hőmérsékletileg inkább Ausztria jelenleg, mint Magyarország.

Rovatok