Index Vakbarát Hírportál

Időjárás: ködbe burkolózik az ország keleti része

2020. január 2., csütörtök 10:04

Az Országos Meteorológia Szolgálat jelentése szerint az év második napján, csütörtökön  többnyire gyengén felhős, csapadékmentes időre számíthatunk. 

Az éjszaka képződött köd és rétegfelhőzet kiterjedése napközben fokozatosan csökken ugyan, de az Északi-középhegység környezetében, az Alföld északi és keleti részén tartósabban megmaradhat.

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +6 fok között alakul, a fagypont körüli értékek a tartósabban borult, ködös tájakon várhatók. Késő estére +1 és -4 fok közé csökken a hőmérséklet. Estétől az ország keleti felén nagy területen képződik köd és rétegfelhőzet, a nyugati tájak fölött ugyanakkor derült marad az ég. Csapadék nem lesz. Gyenge marad a légmozgás. Hajnalra -1 és -8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Éjszaka nagy területen alacsonyszintű rétegfelhőzet, illetve köd képződik, amelynek egy része péntek napközben feloszlik (nagyobb eséllyel délen és nyugaton), és arrafelé hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, másik része ugyanakkor tartósan megmarad. Csapadék nem várható. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +5 fok között valószínű, a tartósan borult, ködös tájakon lesz napközben a hidegebb.

Rovatok