Index Vakbarát Hírportál

Az NNI feladata lesz olyan álhíroldalakat felkutatni, amelyek Gulyás Gergelyről hazudtak

2020. január 3., péntek 07:14 | aznap frissítve

Két feljelentés érkezett az ügyészséghez, miután álhíroldalak Gulyás Gergely miniszter szájába adtak olyan mondatokat, amelyek soha nem hangzottak el. Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Magyar Nemzetnek azt mondta, az ügyészség nyomozást rendelt el, annak teljesítésével pedig a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodát (NNI) bízta meg.

Az ominózus mondatokról Gulyás maga beszélt novemberben, és akkor bejelentette, feljelentést is tesz.

Az álhíroldalak a nyugdíjakra vonatkozóan tulajdonítottak a Miniszterelnökséget vezető miniszternek különféle kijelentéseket, például a nyugdíjak megszűnésével kapcsolatban. Hangsúlyozzuk, ezeket a mondatokat nem mondta Gulyás, hanem egy álhíroldal csak azt terjesztette, mintha mondta volna.

Aki különféle Facebook-csoportokban tag, számtalanszor találkozhat olyan álhíroldalakkal, amelyek valamilyen létező média nevével élnek vissza, és készítenek belőle álhíroldalt valamilyen elő-, illetve utótag hozzáadásával, ilyen például a Hirzona24.com, az Otpercpiheno.blogspot.com és a Blikkruzs.me, ezek éppen azok, amelyeknél megjelent Gulyás nyilatkozata, de terjesztettek már hazugságokat Orbán Viktor feleségéről, Lévai Anikóról, Orbán Ráhelről vagy éppen Tiborcz Istvánról.

Rovatok