Index Vakbarát Hírportál

Karácsony szerint valami gond van Áder tudásával

2020. január 5., vasárnap 11:27

„Nem először keveredem vitába a köztársasági elnök úrral – legutóbb a szerintem súlyosan igazságtalan tb-törvény ügyében –, és nem először van az a zavarba ejtő érzésem, hogy valami gond van azzal a tudásmennyiséggel, amit elnök úr megkap” – reagált Karácsony Gergely a köztársasági elnök vasárnapi, zöld témáról szóló interjújára. Áder János a közrádióban arról beszélt, hogy szerinte politikai retorikai fogás, hogy Budapesten kihirdették a klímavészhelyzetet. 

A főpolgármester szerint „egészen furcsa ez a megközelítés egy, magát a zöld ügyek élharcosaként láttatni igyekvő államfőtől”, majd hozzátette, hogy már több mint 1250 szervezet (kormányok, városok, egyetemek, civil szervezetek) hirdetett klímavészhelyzetet, többek között az Európai Parlament is. 

„Az új városvezetés tervezési, fejlesztési és üzemeltetési döntéseinél a klímaszempontok prioritást élveznek” – írta Karácsony arról, hogy mit jelent a klímavészhelyzet a gyakorlatban.

Nincs bal- és jobboldali klímaválság, ebben egyetértek Áder Jánossal, itt nincs különbség. Felelősség és felelőtlenség, továbbá tájékozottság és tájékozatlanság tekintetében azonban van

– zárta posztját a városvezető. 

Rovatok