Index Vakbarát Hírportál

Nem volt tűz a Wizz Air Debrecenben kiürített gépén

2020. január 5., vasárnap 20:35 | aznap frissítve

Nem volt tűz a január 4-én, szombaton késő délután Debrecenből Párizsba induló menetrend szerinti járaton, erősítette meg a Wizz Air korábbi közleményét a Debrecen International Airport vasárnap este az MTI-nek.

A porladt jégtelenítő folyadék kelthette a füst benyomását a repülőgép hátuljánál.

Szombaton a Wizz Air W6 7867-es számú, Debrecenből Párizs-Beauvais-ra közlekedő járatát ki kellett üríteni a felszállást megelőző jégmentesítés után a debreceni repülőtéren, miután a földi kiszolgáló személyzet és a reptéri tűzoltóság lehetséges tüzet jelentett a repülőgép hátsó részén.

A személyzet az ilyenkor szokásos protokollt követve az első ajtók csúszdáin evakuálta az utasokat, mindenki biztonságosan elhagyta a fedélzetet.

A repülőtéri tűzoltóság és a karbantartó személyzet alaposan átvizsgálta a repülőgépet, és megerősítette, hogy nem történt tűzeset. A porladt jégtelenítő folyadék kelthette füst benyomását a függőleges vezérsíkot megvilágító lámpa fényében.

A légitársaság vasárnap reggel elszállította az érintett utasokat a francia fővárosba és visszahozta Párizsból az ott várakozó utasokat.

A debreceni repülőtér korábban azt közölte, hogy a gépet azért ürítették ki, mert a segédhajtóművénél indulás előtt tűz keletkezett. A repülőgépen 180 utas tartózkodott.

Rovatok