Index Vakbarát Hírportál

A 24.hu, a Direkt36 és az Átlátszó sem volt ott az Orbáninfón

2020. január 9., csütörtök 11:22 | aznap frissítve

Három független hazai lap, a 24.hu, a Direkt36 és az Átlátszó újságírói sem lesznek ott Orbán Viktor csütörtöki évnyitó giga-sajtótájékoztatóján.

A három lap munkatársai nagyon szerettek volna részt venni a rendezvényen, de végül nem sikerült bejutniuk. A miniszterelnök sajtótájékoztatója nem egy akármilyen sajtótájékoztató, hanem egy kiemelten fontos közéleti sajtóesemény, ahol évente egyszer azoknak a lapoknak az újságírói is kérdezhetnek Orbán Viktortól, akiknek amúgy évek óta nem ad interjút. 

Az Index ott van az eseményen, tudósítónkat pár napja telefonon értesítették, hogy milyen mobilszámon tudunk regisztrálni. A 24.hu, a Direkt36 és az Átlászó is arról számoltak be, hogy nem kaptak ilyen értesítő telefonhívást.

A lapok azt írják, azért nem tudtak részt venni, mert nem volt egyértelmű a regisztrációs folyamat, és végül elutasították őket.

FRISSÍTÉS: a sajtótájékoztatón az RTL Klub riportere felvetette, hogy a 24.hu nem lehet jelen, mire Kovács Zoltán kormányszóvivő azt mondta, hogy "aki időben érkezett, és bejelentkezett, az itt ül a teremben." Később a 24.hu azt írta, hogy a szóvivő hazudott, és "nem történt más tehát, minthogy a kormány kommunikációs stábja ócska trükkökkel kívül tartotta a legolvasottabb magyar újságok egyikét az eseményről."

FRISSÍTÉS 2: A Hócipő fotóriportere is jelezte az Indexnek, hogy nem jutott be a sajtótájékoztatóra. "A másik három portálhoz hasonlóan én sem jutottam be, pedig rengeteg e-mailt írtam mindenfelé. Sajnos ebben az évben is úgy jártam, mint tavaly" - fogalmazott.

Kövesse a sajtótájékoztatóról készített percről percre beszámolónkat itt.

Rovatok