Index Vakbarát Hírportál

Nem kapott levegőt a négy hónapos csecsemő, legófigura volt a nyelőcsövében

2020. január 9., csütörtök 12:57

A szombathelyi mentők segítségét kérték egy fulladó négy hónapos csecsemőhöz szerdán délután. A mentésirányító több egységet is küldött a helyszínre, és közben folyamatosan instruálta a bejelentőt. A kétségbeesett telefonáló mindent jól csinált, a beavatkozások mégsem jártak sikerrel, írja Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A gyerek egyre kevésbé kapott levegőt és végül eszméletlenné vált. A befújások sem voltak eredményesek, ezért azonnal autóba tették a gyermeket és az érkező mentő elé indultak.

A mentésirányító koordinálta őket, az autók félúton találkoztak, a mentőszolgálat szerint valószínűleg utolsó pillanat találkoztak, és a mentők megkezdték az ellátást.

Kiderült, hogy a nyelőcső felső szakaszába ékelődött játék, egy Legófigura nyomta össze a gégéjét úgy, hogy csaknem megfulladt.

A mentősök gyorsan eltávolították a figurát, amit a szülők tudta nélkül, valószínűleg valamelyik kistestvér dughatott be játékból a kiságyba. Ezután stabil állapotban szállították kórházba a gyermeket. 

Rovatok