Index Vakbarát Hírportál

63 tűzoltó oltotta a lángoló óbudai házakat

2020. január 13., hétfő 12:01

17 járművel 63 tűzoltó érkezett vasárnap este az óbudai Dinamó utcába, miután este negyed nyolckor bejelentés érkezett a hatósághoz, hogy robbanásokat hallottak és tűz ütött ki, írja Facebook-oldalán a katasztrófavédelem. A tűzoltók a helyszínen azzal szembesültek, hogy 

öt, egymás mellett lévő, illetve egymáshoz közeli lakóépület ég, ebből három teljes terjedelmében, kettő pedig részben.

Az oltási munkálatokat nehezítette, hogy a házak fölött futó nagyfeszültségű vezeték a hő hatására leszakadt. Az esetben egy ember megsérült: ő a vezeték alatt sétált, áramütést szenvedett a leszakadó vezetéktől. A lángok nem terjedtek át sem ipari, sem egyéb létesítményre, majd a tüzet végül 20:44 perckor eloltották. 

Az ügyben tűzvizsgálati eljárás indult, hogy megtudjuk, mi is okozhatta a tüzet. A egyik házban a tűz hatására több gázpalack felrobbant, ezt hallhatták a környéken élők

– írják. A robbanás, ami olvasóink beszámolói szerint a II., IV., XIII., I. és a XV. kerületben is rövid ideig tartó áramkimaradást okozhatott, egy faszerkezetes házban történt. 

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon közölte: Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes és Kiss László III. kerületi polgármester a helyszínre látogattak. „A kerület polgármestere gondoskodik az otthonukat elhagyni kényszerülő lakók elhelyezéséről. Köszönet és tisztelet mindenkinek, aki a tűz oltásán, a helyreállításon, a károsultak támogatásán dolgozik” – írta a főpolgármester.

Rovatok