Index Vakbarát Hírportál

A Miniszterelnökség viszi tovább a Budapestinfót

2020. január 16., csütörtök 08:53

Karácsony Gergelynek nem kellett a Tarlós István által elindított Budapestinfó, Vitézy Dávidnak nem kellett a BKK vezérigazgatói posztja, a kormány mind a tájékoztatót, mind az egykori BKK-vezért vinné saját csapatába.

Mindkettő lehetőségről Fürjes Balázs számolt be. A Budapestért és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár nyilatkozatából az is kiderült, hogy ki vinné a Tarlós által még főpolgármesterként előszeretettel vezetett Budapestinfót: 

Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter, Schneller Domonkos, Fürjes helyettese és Pokorni Zoltán, a Fidesz egykori elnöke, a XII. kerület polgármestere – mondta Fürjes az ATV-ben.

Tarlós – aki jelenleg a kormányfő személyes főtanácsadója, közlekedési és közmű-infrastruktúrák nagyberuházásainak véleményezését látja el – az eddigi tervek szerint tehát nem vinné új szerepkörében a Budapestinfót. Az egykori főpolgármester azonban közölte: ha nem is rendszeresen, de szándékában áll személyét érintő, szakmai, politikai vagy a főváros korábbi gazdálkodását érintő nyilatkozatokkal kapcsolatosan elmondani a véleményét. 

Karácsony Gergely csütörtök délután Facebook oldalán reagált a Budapestinfo tervére.

Érdeklődéssel olvasom, hogy a kormány rendszeres sajtótájékoztatókat fog tartani a fővárosi ügyekről. Érteni vélem a politikai (hátsó) szándékot emögött, ezzel együtt én ennek örülök. A Budapest név használatához persze engedélyt kell kérniük tőlem a hatályos szabályok szerint, ha elküldik a kérelmet, érdemben megfontolom majd

- írta a főpolgármester, majd hozzátette, fontos lesz ez a fórum, mert így a városvezetés is válaszokat kaphat több fontos kérdésre. Azt ígéri, előre elküldik majd a kérdéseket, hogy megismerhessék a kormány álláspontját. 

Rovatok