Index Vakbarát Hírportál

Halálos baleset áldozatáról posztolt fotót a fideszes képviselő

2020. január 18., szombat 11:50

Egy halálos baleset áldozatáról készített fotót és posztolta azt Facebook-oldalán a Fidesz salgótarjáni önkormányzat frakciójának vezetője, aki nem sokkal később el is távolította a megrázó fényképet az oldalról. 

Turcsány László az Indexnek azt mondta, hogy egy cserbenhagyásos gázolás után, másodikként ért egy baleset helyszínére pénteken este Salgótarjánban. 

Sokkos állapotba kerültem. Azért fotóztam és tettem ki a képet, hátha valaki felismeri az áldozatot. Amint kiértek a mentők és a rendőrök, a fényképet leszedtem. Belátom, hogy hiba volt kitenni, mert ez sokak jó ízlését sérthette

– mondta Turcsány.

A fideszes politikus pénteken éjfél előtt egy újabb posztban kért bocsánatot a képekért a gyászoló családtól, egyben bejelentette, hogy visszaadja önkormányzati képviselői mandátumát, írja az Azonnali.hu. Később azonban ez a bejegyzés is eltűnt. Turcsány az Indexnek azt mondta, hogy azért szedte le, mert mocskolódás kezdődött a poszt alatt. Hozzátette, hogy ő „a segítségnyújtás szándékával állt meg, most mégis ő van meghurcolva.” 

Turcsány azt is mondta, hogy tegnap sokkos állapotban írta ki Facebook-oldalára, hogy lemond mandátumáról, de erről majd csak hétfőn döntenek, a frakció vezetői posztjától viszont biztosan megválik.

A balesetről egyébként a rendőrség is beszámolt. A Police.hu-n azt írták, hogy január 17-én 18 óra körül  egy ittas férfi gázolt halálra egy gyalogost, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A sofőr megállás nélkül hajtott el, őt a rendőrök csak később fogták el és vették őrizetbe a 38 éves férfit. 

Rovatok