Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor leült elbeszélgetni Boldog Istvánnal

2020. január 21., kedd 14:54

Egy hete jelentették be közleményben, hogy Orbán leül minden választókerületi elnökkel egyeztetni, elvégzett munkáról, elvégzendő feladatokról, az elmúlt héten pedig sorra jöttek a fotók, hogy a miniszterelnök irodájában ülnek és beszélgetnek, egyeztetnek. Békés megye négy választókerületi elnökéből el is ment már három, csak Simonka György nem ért rá, neki a bíróságon kellett megjelennie: bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják, hívta fel a figyelmet a 444.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4. sz. országgyűlési egyéni választókerület elnöke, a fideszes országgyűlési képviselő Boldog István viszont úgy néz ki, olaszországi kiruccanása ellenére is ráért, hogy a miniszterelnökkel egyeztessen. Facebook-oldalára töltött fel fotókat a találkozóról - miután reggel már arról posztolt, hogy elindult Budapestre.

A körzet aktuális fejlesztéseiről, eddig elért eredményeiről és a jövőbeni elképzelésekről beszélgettünk Orbán Viktor miniszterelnök úrral. Továbbra is azon dolgozom, hogy térségünk tovább haladjon a fejlődés útján! Köszönöm a bizalmat!

- írta a fotókhoz Boldog István.

Ahogy arról beszámoltunk, nagyon komoly, felülről irányított rendszer alakulhatott ki Jász-Nagykun-Szolnok megye nagy részén a TOP-os pályázatoknál abban, hogy mire pályázhatnak a települések, kiket kell meghívni, ki fog nyerni, és mindezt aztán kinek kell megköszönni. Ügyészségi nyomozás indult, egy ember nyomkövetőt kapott, négy embert letartóztattak, köztük Boldog István fideszes parlamenti képviselő jobbkezét, akinél egy hónapos előzetest rendeltek el, amit újabb két hónappal hosszabbítottak meg.

Boldog István választókörzetének településeit járva több forrás is megerősítette, hogy a most futó TOP-os pályázatok elején, a pályázási szakaszban a kétpói polgármesteri hivatalba rendelte a képviselő Fehér Petrán keresztül a polgármestereket. Többen úgy írták le az egész helyzetet, mintha orvosi rendelőbe mentek volna: egy polgármester már bent, egy kint, a harmadik településvezető épp végzett, és távozott.

Fehér Petra – elmondásuk szerint – mindenkitől elkérte a telefont, amit egy másik helyiségbe vitt, majd Boldog minden polgármesterrel egyeztetett arról, hogy mire pályázzanak, mit fognak megnyerni, és mi az, amit biztosan nem fognak tudni megnyerni. Úgy tudjuk, azokat a polgármestereket, akik esetleg mással, máshogy, más összegben pályáztak volna, mint ahogy megmondták nekik, azzal fenyegettek, hogy el lesz kaszálva a pályázatuk.

Rovatok