Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek a Supermant játszó gyerekét felügyelet nélkül hagyó anyával szemben

2020. január 22., szerda 11:36

Védekezésre képtelen személy sérelmére gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt emeltek vádat egy huszonöt éves anyával szemben, aki rövid időre felügyelet nélkül hagyta négy és fél éves gyerekét, aki Supermant játszva kiugrott az erkélyről - közölte a Pápai Járási Ügyészség. 

A vád szerint az anya 2019 júniusában a három kiskorú gyermekével, köztük a négy és fél éves sértettel, volt otthon. A kisfiú ekkor már több napja mondogatta édesanyja előtt, hogy repülni fog, de az asszony ennek nem tulajdonított különösebb jelentőséget.

A gyermek máskor is fantáziált, így például azt, hogy a Pókemberhez hasonlóan a falon fog ugrálni.

A nő kora délután teregetni akart, és karján legkisebb gyerekével a fürdőszobába ment, miközben a szuperhősimádó gyerek és annak hat éves bátyja a négy és fél méter magasan lévő erkélyen maradt, ott játszottak.

A kisfiú kihasználta a szülői felügyelet hiányát, a ruhaszárítót elhúzta, majd előbb az erkélyen lévő asztalra, azután az egy méter magas korlátra mászott, és hogy az utánozni kívánt szuperhőshöz hasonlóan repüljön, a leugrott a korlátról.

A gyerek a földnek csapódása következtében nyolc napon túl gyógyuló töréses sérülést szenvedett.

Az ügyészség tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára, és abban a vádlott próbára bocsátására tett indítványt.

Rovatok