Index Vakbarát Hírportál

C-vitamint raboltak egy hajléktalantól az V. kerületben

2020. január 28., kedd 11:44

Vádat emeltek és letöltendő börtönbüntetést indítványoznak egy férfi ellen, aki erőszakkal jutott hozzá egy hajléktalan bőröndjében lévő ruhához és vitaminhoz, áll a Fővárosi Főügyészség közleményében.

A vádirat szerint a vádlott, egy 28 éves férfi tavaly augusztus 8-án a hajnali órákban, az V. kerület, Kossuth Lajos utcában elvett egy bőröndöt egy, az utcán alvó férfi feje alól. Erre a sértett felébredt, és a bőröndje után nyúlt. A vádlott ekkor többször megütötte a hajléktalan férfi fejét. A sértett félelmében a fal felé fordult, így a terhelt elvitte a bőröndöt, amelyből magához vette a sértett egyik ruháját és C-vitaminját.

A rablást egy szemtanú is látta, aki értesítette a rendőrséget, így a férfit elfogták. A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség "a lopott dolog megtartása érdekében kifejtett erőszakkal elkövetett rablás" miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra.

A kerületi ügyészség letöltendő szabadságvesztést indítványozott. Az előkészítő ülésen a vádlott nem ismerte be a bűnösségét, az eljárás tárgyalással folytatódik.

Rovatok