Index Vakbarát Hírportál

Szeme láttára zuhant ki társa a kamionból, mégsem segített az ukrán kamionos

2020. január 28., kedd 12:59

Még tavaly októberben halt meg egy ukrán kamionsofőr egy nagykanizsai pihenőben, mostanra az is kiderült, hogy pontosan mi történt. A vádlott, egy 38 éves ukrán sofőr tavaly október 10-én érkezett Nagykanizsára, hogy lámpákat vigyen Oroszországba, de aznap a kamiont nem tudták megpakolni, ezért megkezdte a négynapos pihenőjét. Másnap érkezett ugyanide az általa jól ismert, szintén ukrán kollégája, aki ugyancsak várakozni kényszerült.

A két férfi az elsőként érkezett sofőr kamionjának vezetőfülkéjében megvacsorázott, majd egészen éjfélig együtt ittak, míg lerészegedve el nem aludtak. Hajnali kettő körül az egyébként súlyos szívbeteg sofőr rosszul lett, az ajtót kinyitva megpróbált lemászni a fülkéből, de közben elvesztette az eszméletét, tájékoztatta az MTI-t Jánky Judit, a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivője. Az ajtónyitásra a másik férfi is felriadt, de hiába szólongatta a mellette összegörnyedve ülő társát, az nem ébredt fel. A kamionból kiszállva kinyitotta neki az ajtót, hogy friss levegőt engedjen be, az eszméletlen férfi azonban kizuhant a magas fülkéből és arccal az aszfaltnak csapódott.

Noha közvetetten életveszélyes sérüléseket szenvedett, az ukrán sofőr ekkor még életben volt, társa azonban magára hagyta és visszaült a kamionba aludni. Rövid időn belül azonban többször mégis kiszállt, odalépett a láthatóan sérült, mozdulatlan társához, de sem az ott parkoló többi kollégájától, sem a telephely biztonsági őrétől nem kért segítséget, a mentőket sem hívta. A férfira fogházbüntetés kiszabását kérte az illetékes ügyészség.

 

Rovatok