Index Vakbarát Hírportál

Mészáros-cégek építették, Mészáros-cég szülinapozott az üres új Puskásban

2020. január 30., csütörtök 14:46

Az új Puskás stadionban tartották a ZÁÉV Zrt. 70. születésnapját, írja a Magyar Hang. A jeles eseményen a rekedtes hangjáról ismert énekes, Charlie is fellépett. A Magyar Hang Schmidt Zoltán, a Mészáros Lőrinc gyermekeinek érdekeltségébe tartozó Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójának Facebook-posztjára hivatkozik, amin az üres stadion látható, miközben az AC DC egyik felvétele dübörög.

Az üres stadionban tartott bulin a lap szerint csak az ünneplők tartózkodtak "karácsonyi sapkában", őket pedig "Charlie-n kívül néptáncosok és népzenészek" szórakoztatták.

A 70 éves ZÁÉV Zrt. egy éve került Mészáros Lőrinc céghálójához, amikor a "miniszterelnök-közeli" milliárdos érdekeltségébe tartozó Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. (ennek a négytagú igazgatóságában Mészáros Lőrinc három gyermeke ül) „egyedüli, közvetlen irányítást szerzett a Pannon Speed Pro Vagyonkezelő Zrt.-ben, amely tulajdonosa a zalaegerszegi székhelyű, az állami és önkormányzati közbeszerzéseket sorra nyerő ZÁÉV Építőipari Zrt.-nek, továbbá a szintén építőipari tevékenységet végző leányvállalatainak is”, írja a lap.

A lap idézi a Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. korábbi közleményét, amely szerint az építő „konzorcium ajánlata tartalmazza az építés költségét, a három hónapon keresztül történő üzemeltetést és a nyitórendezvény költségeit”. A felvételt tavaly december 14-én töltötték fel a Facebookra, az új Puskás stadiont pedig november 15-én adták át, így a három hónapba belefér.

A ZÁÉV Zrt. egyik legnagyobb beruházása éppen az új Puskás Ferenc Stadion felépítése volt, ami nettó 150 milliárd forintba került. A cég 2018-ban 71,9 milliárd forintos árbevételt ért el.

Rovatok