Index Vakbarát Hírportál

A szarvasi agrárképzés a helyén marad

2020. január 31., péntek 12:41

Mégsem költözik a pedagógiai főiskola épületébe a Szent István Egyetem (SZIE) Szarvason maradó agrárképzése. Az eddigi kar február elsejétől Öntözési és Vízgazdálkodási Intézetként működik tovább, írja az MTI az egyetem tájékoztatása alapján.

Dankó Béla fideszes országgyűlési képviselő kereste meg Palkovics László rektort és Magyar Ferenc kancellárt. Egyetértettek abban, hogy a szarvasi kampusznak maradnia kell. Dankó Béla és az egyetem vezetői között folytatódnak az egyeztetések.

A héten a kar oktatói levélben fordultak az egyetem vezetőihez és mások mellett az oktatási jogok biztosához, mert néhány nappal az új szemeszter kezdete előtt a Gál Ferenc Főiskola pedagógiai karának épületébe akarta költöztetni a megmaradó képzést a SZIE. A tervezett új helyen  „általános iskolai oktatás is folyik, nincs lehetőség laborok kialakítására, nincs elegendő tanterem és iroda sem az oktatók számára”.

Az egyetem szenátusa tavaly októberben döntött arról, hogy a SZIE Öntözési és Vízgazdálkodási Intézeteként működik tovább a szarvasi telephelyű Agrár- és Gazdaságtudományi Kar. Az intézet feladata a kutatás és a továbbképzések szervezése lesz, graduális képzés a 2020-2021-es tanévben nem indul.

Az intézet idén február elsejétől közvetlenül a rektor irányítása alá tartozik majd. A Szarvason tanuló hallgatók tanulmányaikat a Szent István Egyetemen fejezik be, kifutó rendszerben Szarvason vagy Gödöllőn.

Rovatok