Index Vakbarát Hírportál

Megütötték az erzsébetvárosi tüntetés egyik szervezőjét

2020. január 31., péntek 11:29

Garázdasággal gyanúsítanak egy férfit, aki a rendőrök szerint megütötte a csütörtöki erzsébetvárosi tüntetés egyik szervezőjét. A BRFK közleménye szerint S. Ferenc „szóváltásba keveredett” a szervezővel, ebből dulakodás lett, majd egy „hangtechnikai eszköz rúdjával” megütötte őt. Nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A támadót a helyszínen elfogták, majd bevitték a VII. kerület kapitányságra, ahol kihallgatták.

A demonstrációt többek között a Fidesz és a Fidelitas helyi szervezete hirdette meg Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere ellen, aki nemrég egy tévéműsorban sértő megjegyzést tett a „fehér, heteroszexuális keresztényekre”, akik szerinte egy „rémisztő képződmény” közepén vannak. A párt elnöke, Gyurcsány Ferenc védelmébe vette Niedermüllert. Egy pénteki rendezvényen azt mondta, hogy „ne a szavai, hanem a cselekedetei alapján ítéljék meg őt. Mi értjük őt, keressük meg a szavai mögött a valóságot”.

Több felvételen is látható, hogy a polgármesteri hivatal előtt elszabadultak az indulatok. Néhányan nekiestek Hont Andrásnak, a Hvg.hu munkatársának, elvették a szemüvegét, és lökdösték. A 444.hu stábját is inzultálták, el akarták venni a riporter mikrofonját és a kamerát is többször kitakarták.

Rovatok