Index Vakbarát Hírportál

Vascsővel támadtak, 1072 óra közmunkát kaptak

2020. február 3., hétfő 12:29

Mind a négy vádlottat közmunkára és összesen másfél millió forint büntetésre ítélte első fokon a Központi Kerületi Bíróság egy öt évvel ezelőtti támadásért.

Az ítéletig eltelt hosszú időt enyhítő körülményként vette figyelembe a bíróság.

A vádemelés 2017 novemberében történt meg.

2015 nyarán egy pesti szórakozóhelyen bulit tartott egy társaság, amelynek egyik tagja egy korábbi sérelem miatt  két ismerősét nem akarta oda beengedni, amikor azok megérkeztek. Őket a kidobók tartották távol, ám amikor a két férfi távozott volna, az egyik kidobó, némi szóváltás után, gáz-riasztófegyverrel lőtt az egyik sértettre, akit kétszer eltalált. A vádlott két másik társa pedig vascsövekkel jött a helyszínre, és ütni kezdte a két elzavart férfit. A negyedik vádlott pedig buzdította a támadókat. 

Bár a sértettek sérülései 8 napon belüliek voltak, figyelemmel a bántalmazás módjára és a támadott testtájékra, súlyosabb, akár 8 napon túl gyógyuló sérülések kialakulásának reális esélyével is számolni lehetett – állt a Fővárosi Törvényszék közleményében.

A vádlottakat nem jogerősen – a fejenkénti 250-540 ezer forintos büntetésen túl 220-312 óra közmunkára ítélte csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével.

Az enyhítő körülmények között az idő múlásán túl a bíróság figyelembe vette azt is, hogy az egyik vádlott büntetlen előéletű, többen pedig kiskorú gyermekeket nevelnek.

Az ügyészség súlyosításért fellebbezett, a vádlottak három nap gondolkodási időt kértek.

Rovatok