Index Vakbarát Hírportál

Influenzajárvány: a szekszárdi és a salgótarjáni kórházban is látogatási tilalmat rendeltek el

2020. február 5., szerda 21:26

Az influenzajárvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el Szekszárdon, a Tolna Megyei Balassa János Kórházban, írja az MTI. A tilalom csütörtöktől a kórház valamennyi osztályára érvényes. Az intézmény a fekvő-és a járóbeteg-ellátásra előjegyzett betegeket is arra kéri, hogy láz, légúti betegség vagy hasmenéses tünetek esetén gyógyulásuk után kérjenek új időpontot az ellátásra.

Szintén szerdán, szintén az influenzajárvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el csütörtöktől Salgótarjánban a Szent Lázár Megyei Kórházban is. A tilalom a kórház valamennyi osztályára vonatkozik. A megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztályának tájékoztatása szerint a megyében nőtt az influenzaszerű tünetek miatt orvoshoz forduló betegek száma, a megbetegedések aránya az ötödik héten átlépte a járványküszöböt.

Ahogy azt megírtuk:

JANUÁR 27. ÉS FEBRUÁR 2. KÖZÖTT HARMINCEZREN, AZ ELŐZŐ HETINÉL 72 SZÁZALÉKKAL TÖBB BETEG FORDULT ORVOSHOZ INFLUENZASZERŰ TÜNETEKKEL.

- közölte szerdai jelentésében a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Magyarország valamennyi közigazgatási területén emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a múlt héten jelentette be, hogy az influenzás megbetegedések száma átlépte a járványküszöböt. Az országban jelenleg Budapest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Komárom, Tolna és Pest megye egyes kórházaiban vannak érvényben teljes, illetve részleges látogatási tilalmak. Ha kórházi látogatás tervezne, előbb érdemes megtekinteni a tilalom alatt álló kórházak teljes listáját.

Rovatok