Index Vakbarát Hírportál

Megölte két gyerekét, majd magával is végzett egy tatabányai férfi

2020. február 7., péntek 14:31

A rendőrség közlése szerint pénteken fél 12 előtt kaptak bejelentést egy családi veszekedésről Tatabányáról. Amikor a helyszínre érkeztek, megállapították, hogy a lakásban élő férfi megölte 9 és 7 éves gyermekét, majd önmagával is végzett. A tragédia Tatabánya Bánhida nevű városrészében, az Új soron történt. 

Egy veszekedés után az anya elment otthonról, a rendőröket a szomszédok értesítették. A járőrök a gyerekeket megpróbálták újraéleszteni, de már nem lehetett segíteni rajtuk. Az MTI úgy tudja, a 40 év körüli apa pszichiátriai kezelés alatt állt. Úgy tudjuk, hogy mindkét áldozat kisfiú.

A rendőrség a történtek pontos körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Legutóbb Győrben történt hasonló eset decemberben, az apa megölte 10 éves fiát és 13 éves nevelt lányát, majd öngyilkosságot követett el. A lakásban volt a harmadik testvér, egy hatéves kislány is, de őt nem bántotta. Mint később kiderült, a férfi pár hónappal korábban került szabadlábra börtönbüntetéséből, miután emberölés kísérlete miatt ítélték el.

Az utóbbi hónapokban azonban nem ez volt az egyetlen ilyen eset, Andornaktályán és a Rózsadombon is kiirtotta a családját egy-egy férfi. Podcastünkben Solt Ágnes kriminológussal arról beszélgettünk, hogyan lehetne megelőzni az ilyen tragikus eseteket.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Rovatok