Index Vakbarát Hírportál

Gyilkossággal fenyegetőzött a sólyi gyermekgyilkos apja

2020. február 7., péntek 22:34

2018 májusában borzasztó bűncselekmény történt a Veszprém megyei Sóly községben: egy nyolcéves kislány eltűnt, majd a holttestét ruhátlanul találták meg a Séd-patakban. A rendőrség hamar megtalálta az elkövetőt, egy 16 éves hajmáskéri fiút, aki a kislány akkor 13 éves bátyjának az osztálytársa volt. A tettesről óvodás korától tudni lehetett, hogy problémái vannak, ezt iskolai nehézségei is igazolták, családja pedig szociálisan hátrányos helyzetű.

A nyomozás tavaly májusra lezárult, F. Ferenc beismerte a tettét, és öngyilkosságot kísérelt meg a börtönben, de ezt megakadályozták. Két nappal ezelőtt a Veszprémi Törvényszék aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt első fokon tizenöt év szabadságvesztésre ítélte, melynek letöltését fiatalkorúak börtönében kell megkezdenie.

Az RTL Klub híradójának tudósítása szerint az ítélet hatására a gyermekgyilkos apja az interneten halálosan megfenyegette az áldozat tinédzser bátyját. 

De ha annyira menő vagy, akor talizunk mist Sólyba. Bevállalok érted egy életfogytiglant. Tudom hol laksz kutya és foglak kivégezni. Oda lépek és egy injekciós tűvel nyakon szúrlak, ami halálos méreg. Utána le locsollak benzinnel és felgyújtalak. Így fogsz járni kutya

– írta egy kommentben. A fenyegetőzés mellett különösen aljas módon a fiút vádolta meg saját húga megölésével. A dührohamot az váltotta ki, hogy a fiú azt nyilatkozta egy bulvárlapnak, a gyilkost a börtön kapujában fogja várni szabadulásakor. 

A kommentet olvasva a fiú édesapja feljelentést tett a rendőrségen, mint mondta, "a lányát már elveszítette, a fiát nem szeretné". A rendőrség kivonult Hajmáskérre a férfi házához, és őrizetbe vették a fenyegetőzőt.

A híradó tudósítása a történtekről itt tekinthető meg:

Rovatok