Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány: Nem leszek tagja a következő kormánynak

2020. február 10., hétfő 22:31

Miután Gyurcsány Ferenc vasárnapi évértékelőjében sokat beszélt az ellenzéki pártok összefogásának, 2022-es közös indulásának, majd győzelem esetén koalíciós kormányzásának szükségességéről, hétfő este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában megkérdezték, hogy lenne-e tagja ennek a kormánynak. 

Én az egyik legalázatosabb és legbátrabb támogatója leszek a következő kormánynak, amelynek nem leszek tagja, minden bizonnyal

- jelentette ki a DK vezetője, aki úgy látja, sokan szeretik, viszont nem kívánják, hogy ő vezesse az országot. "Azt a politikust fogjuk megtalálni közösen, aki képes lesz ezt a nagyon bonyolult ellenzéket a Momentumtól a Jobbikig együtt tartani és integrálni, és azt hiszem, hogy találunk ebben nálam jobbat" - mondta. 

Arról is beszélt, hogy ő nem lesz a következő kormány miniszterelnöke, "és minden bizonnyal, az a párt, amit én vezetek, az egyik legfontosabb politikai tényezője lesz a következő kormánynak, erre viszont nagyon erőteljes ambícióim vannak". Kérdésre válaszolva elmondta, hogy pártelnökként így hatással lesz a kormányzásra, mire azt mondta, hogy "attól tartok, hogy igen, de szerintem ez jó lesz Magyarországnak" - látható a 444 által feltöltött videórészletben. 

Rovatok