Index Vakbarát Hírportál

Karácsony bejelentette: bojkottálja a Hír TV-t

2020. február 10., hétfő 14:49

Amíg a Hír TV nem kér bocsánatot a neonácikat mosdató, az antifasiszták tevékenységét megkérdőjelező riportjáért, addig sem én, sem a főpolgármester-helyettesek, sem a Főpolgármesteri Hivatal munkatársai nem adnak nyilatkozatot a Hír TV-nek, és nem is teszünk eleget semmilyen meghívásuknak 

– írta ki közösségi oldalára Karácsony Gergely főpolgármester, hozzátéve, hogy erről levélben értesítette Répásy Bálintot, a Hír TV vezérigazgatóját. A főpolgármester a Hír TV kitörésnapi riportjára célzott.

Hogy pontosan melyik riportról van szó, az egy korábbi, felháborodott főpolgármesteri posztból derül ki, amiben Karácsony ezt írta:

Hová jutottunk, hogy egy önmagát Hír TV-nek nevező tévécsatorna a budapestiek nyugalmát megzavaró, milliókat elpusztító ideológia iránt nosztalgiázó neonáci hordákat megemlékezőknek nevezi, míg hazánk demokratikus hagyományait óvó állampolgárainkat, az antifasiszta felvonulókat az őket megzavaróknak? A kormány kegyeit kereső propagandaadó már így akar tetszelegni? Már ez az elvárás? Budapest nem ilyen város, Magyarország pedig nem ilyen ország, bárki is próbálja az ellenkezőjét terjeszteni!

A konkrét tudósítás, és az ominózus híradórészlet itt megtekinthető:

A 444.hu külön összeszedte, milyen címeket adott a kormánymédia a tudósításainak: 

A lap megjegyzi, hogy a Fidesz korábban sokkal elítélőbben lépett fel a kitörésnapi rendezvényekkel kapcsolatban.

Lapunk így számolt be a Becsület Napján megrendezett eseményekről:

Rovatok