Index Vakbarát Hírportál

Míg ismerőse részegen aludt, meglopta 1,5 millió forinttal

2020. február 14., péntek 09:18

Kifosztás miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség egy 52 éves, büntetlen előéletű kisszállási nő ellen, amiért az 1,5 millió forintot lopott ismerősétől, míg a férfi részegen aludt. A papírok szerint a nő és a férfi 2019 februárjában együtt ivott egy helybeli férfival egy kisszállási kocsmában, majd innen a férfi otthonába mentek. Ott a nő a férfitól 20 ezer forintot kért, amit a férfi oda is adott neki – a pénzt a nő előtt  a hálószobai szekrényből, egy borítékból vette ki. Ezt a nő kifigyelte, majd elment, mert a férfi egyik rokona elküldte, írja közleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Ezután az erősen ittas férfi lefeküdt és elaludt, házának bejárati ajtaját azonban nyitva felejtette. Az 52 éves nő rövidesen visszatért a házba, és kihasználva azt, hogy a férfi alszik, a hálószobai szekrényből kivette az ottmaradt pénzt, összesen 1 480 000 forintot, majd kiszaladt a szobából. A zajra a férfi felébredt és miután látta, hogy a pénz a nőnél van, utána eredt, hogy visszaszerezze tőle. Időközben kiértek a ház elé, ahol a nő menekülés közben a pénz egy részét elszórta.

Ekkor mindketten próbálták összekapkodni a leszóródott pénzt, ám a férfi olyan ittas volt, hogy amit sikerült is visszaszereznie, a nő kikapta a kezéből. Hangoskodásukra a férfi szomszédban lakó rokona kiment az utcára, és próbálta visszatartani a nőt, aki azonban kerékpárral elmenekült. A lopott pénz nem került elő. Az ügyészség börtönbüntetést kért a nőre, és azt, hogy kötelezzék a kár megtérítésére. 

Rovatok