Index Vakbarát Hírportál

24: Kuna Tibor is nyomott áron bérel lakást a Várban

2020. február 14., péntek 07:30

Jutányos áron bérel lakást a budai Várnál lévő Úri utcában egy műemlék épületben Kuna Tibor egykori kormányközeli üzletember és vállalkozó, írja saját információira hivatkozva a 24.hu.

A lap kikérte a Budavári Önkormányzat közérdekű adatait, eszerint a korábban milliárdos állami megrendeléseket kapó kommunikációs ügynökséget vezető Kuna

a 74 négyzetméteres lakásért havonta 48 ezer forint bérleti díjat fizet a kerületnek.

Mint írják, az ingatlanhoz lakáscserével jutott hozzá még a fideszes vezetés idején, 2018. június 5-én egy XVIII. kerületi, 67 négyzetméteres lakást adott cserébe az önkormányzatnak, de a tulajdoni lap szerint a csereszerződés aláírása utáni napon, tehát június 6-án vissza is vásárolta azt, így a cserét csak papíron bonyolították le.

A lakástörvény szerint ugyanis az önkormányzati lakások bérleti joga kizárólag egy másik lakás bérleti vagy tulajdonjogára cserélhető. 

Kuna Tibor egyébként egy áfacsalási ügy vádlottja, az ügyészség szerint 245 millió forintnyi hamis számlát fogadott be, ezzel 52 millió forint kárt okozott. Kuna beismerte bűnösségét, két év felfüggesztett büntetést kért rá az ügyészség. 

A lap szerint Bayer Zsolt is hasonlóképp bérel egy 48 négyzetméteres lakást az Úri utcában, 32 ezer forintért. Az I. kerület októberben megválasztott polgármestere, az ellenzéki V. Naszályi Márta ezekről azt mondta, pillanatnyilag nem tervezik a szerződés felbontását, de ahogy a többi lakás esetében is, felülvizsgálják a bérleti díjat.

Jelenleg 425 forint plusz áfát fizetnek az önkormányzati lakások négyzetméteréért. De ezt felülvizsgálják.

Az I. kerületi nyomott bérleti árakkal és a helyzet összetettségével ebben a cikkben foglalkoztunk bővebben.

Rovatok