Index Vakbarát Hírportál

Érdektelenségbe fullad az időközi választás Dunaújvárosban

2020. február 16., vasárnap 13:40 | aznap frissítve

Rendkívül alacsony a részvétel a dunaújvárosi időközi képviselőválasztáson. Délután 3 óráig a szavazásra jogosultaknak csak 24,46 százaléka járult az urnákhoz. A 2018-as országgyűlési választáson ebben az időben több mint kétszer ekkor volt a részvétel: 54,47 százalék szavazott, a vége pedig 67,04 százalék lett. Akkor a jobbikos Pintér Tamás nyert, aki azonban nem képviselheti tovább a választókerületet a parlamentben, mert a 2019. októberi önkormányzati választáson polgármesterré választották.

Friss: 17 órakor, két órával az urnazárás előtt csak 26,1 %-os volt a részvétel, de fél órával az urnazárás előttre is csak 28,4%-ra ment fel.

Az ellenzék közös jelölt mögé állt be ismét, Kálló Gergely szintén jobbikos, és korábban Pintér közvetlen munkatársa volt. A Fidesz sorozatosan bukta el Dunaújvárost az utóbbi pár választáson, ezért most  új stratégiához  folyamodtak, ismert fideszes helyett Iváncsa korábbi független polgármesterét, Molnár Tibort támogatják. Azt egyelőre nehéz lenne megtippelni, kettejük közül kinek kedvez a rendkívül alacsony részvétel.

Rovatok