Index Vakbarát Hírportál

Továbbra is fizet Schiffernek és Vágónak az LMP

2020. február 18., kedd 09:28

Az LMP hatfős frakciója 2018 májusa és 2019 vége között közel 60 millió forintot költött kommunikációra, és már a 2020 januárjától júniusig szóló időszakra is 16,8 milliónyi szerződést kötött ugyanerre, írja a Hvg.hu. A lap azt is kikérte, kikkel kötöttek szerződéseket.

Ebből kiderül például, hogy a korábban kilépő, majd visszatérő Vágó Gábor is számláz 2018 óta az LMP-frakciónak PR-tevékenység és kommunikációs tanácsadásért. A legújabb szerződése 2020 júniusáig szól, megbízásai összértéke ezzel eléri a 7,78 milliót, írja a lap.

A cikk szerint a másik nagy tételt a frakció kiadásaiban a különböző szakpolitikai, illetve szaktanácsadói megbízások teszik ki, több mint 41 millió forinttal. Itt pedig többek között Schiffer András, a két éve kilépett korábbi társelnök neve került elő, akivel ebben a ciklusban is szerződése volt a frakciónak: eddig 9,35 millió forint értékben kötöttek vele megbízást "személyhez fűződő jogok védelmével, információszabadsággal összefüggő és közigazgatási ügyekben való jogi képviselet ellátására", írják.

"A második legkisebb létszámú, hatfős LMP-frakció összesen 220 millió forintnyi szerződést kötött 2018 májusa óta, csak kicsivel kevesebbet, mint a nagy lábon élő, de közel háromszor ekkora KDNP- és a 9 fős DK-frakció" - írja a lap.

Az eredeti cikkben megnézheti a többi tanácsadót, frakciószerződést.

Rovatok