Index Vakbarát Hírportál

Vascsövekkel verte össze a polgármestert, mert az nem fizetett szegénységi pénzt

2020. február 20., csütörtök 09:06

Éveken át fenyegette az egyik Heves megyei község polgármesterét egy 58 éves férfi, majd meg is támadta őt úgy, hogy a polgármester nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A Heves Megyei Főügyészség közleménye szerint a férfi évekkel ezelőtt a tévében látott egy parlamenti ülést, és a hallottakat félreértve az a tévképzete alakult ki, hogy az országgyűlési képviselők ún. 

szegénységi pénzt folyósítását szavazták meg egyes rászorulóknak.

A férfi szerint ez családja esetében havi 160 ezer forintot jelentett volna, és úgy gondolta, hogy a polgármester ezt neki szándékosan és rosszhiszeműen nem hajlandó kifizetni. Ezért 2015 elejétől rendszeresen beadványokat írt az önkormányzatnak, amikben a pénzt követelte. A levelek egyre durvább hangvételűbbek lettek, idővel pedig fenyegetőek is. 

2018 márciusában már azt írta a férfi a polgármesternek címzett levelében, hogy

kisembertől nagy pofont lehet kapni, egy jó bevitt ütés a halálodat is okozhatja. Időzített bombán ülsz, nem lennék most a helyedben! Sportemberrel ne húzz ujjat! Boksz Anti bá szavai lebegjenek előtted (erős ütésed van Józsi, kerüld a verekedést.)

Később azzal is fenyegette, hogy nem fizetés esetén megveri, „nem mi halunk meg, ha meg kell halnod.” 2018 májusában már több mint 12 millió forintot követelt a polgármestertől az alábbiakkal:

Box, Taekwon-Do Önvédelmi és támadó sport,remélem elég lesz hozzá, hogy a kért összeget kikapja a család, jöjjön meg az eszed és fizess!

Mivel továbbra sem kapta meg az összeget, 2019. október 8-án megvárta a polgármestert a munkahelye előtt, majd két közepes hosszúságú fémcsővel többször fejen ütötte, illetve testszerte ütlegelte, miközben hangosan kiabált vele. A polgármester a bántalmazás következtében súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. 

A Hatvani Járási Ügyészség folytatólagosan, felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás kísérletével, bántalmazással, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal, valamint súlyos testi sértéssel vádolja a férfit, akit jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tartanak fogva, elmeállapotát ugyanis kórosnak nyilvánították. Számára kényszergyógykezelés elrendelését indítványozták. 

Rovatok