Index Vakbarát Hírportál

Szabadulhassanak kedvezménnyel az erőszakos bűnözők? Erről is konzultálna a kormány

2020. február 21., péntek 10:00 | aznap frissítve

A kormány egyenként vezeti fel a nemzeti konzultáció kérdéseit. Itt az újabb, amelyet Völner Pál, az igazságügyi tárca államtitkára ismertet a kormány videóján. 

Völner a közvéleményt megdöbbentő győri kettős gyermekgyilkosságra emlékeztet. Egy korábban a felesége ellen gyilkosságot megkísérlő férfi jó magaviselete miatt idén szeptemberben kedvezménnyel szabadulhatott a börtönből. Hazatérve meggyilkolta 10 éves fiát és 13 éves nevelt lányát, majd magával is végzett. 

Völner ezután elmondja a kérdéseket, amelyek a korábbi konzultációkról már jól ismert, irányított, sugalmazott, és jelen esetben a civil szervezetek ellen hangoló kérdések:

Az eddig bemutatott kérdések: 

Legutóbb 2017-ben indított nemzeti konzultációt a kormány, akkor 7,2 milliárd forintot költöttek a kampányra. Mészáros Lőrinc járt vele a legjobban, a Mediaworks 2,16 milliárd forintot kapott a hirdetésekért. 

Orbán Viktor február 12-én jelentette be az új nemzeti konzultációt a Fidesz balatonfüredi kihelyezett frakcióülésen. Az új konzultáció javarészt a börtönviselteknek és a gyöngyöspatai romáknak megítélt kártérítések ügyéről szól majd.  Pszichológusok petícióban tiltakoztak a Gyöngyöspatával kapcsolatos kérdések ellen.  

Rovatok