Index Vakbarát Hírportál

Az önkormányzati lapban már azelőtt kinyomtatták a pályázatot, hogy a képviselő-testület megszavazta volna

2020. február 28., péntek 18:06

Budakeszin a testületi ülés elején kiosztották a helyi lapot, amiben kész tényként, kinyomtatva szerepelt, amiről csak azon az ülésen szavaztak, és ami csak akkor léphet életbe, ha a többség támogatja – írja a 444.hu.

Szemző Áronnak, a fideszes többségű testület momentumos tagjának a csütörtök reggel kezdődő testületi ülés elején a többiekhez hasonlóak kiosztották a helyi önkormányzati lap, a Budakeszi Hírmondó friss, márciusi számát. A politikus az ülés után, este vette észre, hogy ott már a szavazás előtt megjelentek három helyi pályázat, még mielőtt hivatalosan megkapta volna az előterjesztés a képviselők támogatását.

Az "Én Budakeszim" alkotói pályázatról, a nemzeti összetartozás helyi emlékhelyének tervpályázatáról, illetve egy személyes Trianon-történetek elmesélésére kiírt pályázatról van szó. A téma azóta előkerült egyébként az önkormányzati lap Facebook-oldalán is.

A pályázatokról szóló poszt alá a helyi DK-s képviselőnő írt kommentet:

"A szépséghibája a dolognak csupán annyi, hogy előbb jelent meg a pályázati felhívás, mint ahogy a Képviselő Testület meghozta a döntést! Legalább a demokrácia látszatát fenn kellene tartani!"

Rovatok