Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány szerint három MSZP-s szervezet akar csatlakozni a DK-hoz

2020. március 2., hétfő 20:58

Három komplett vidéki MSZP-s szervezet átlépése van folyamatban a DK-ba, de Gyurcsány Ferenc ezt minden erejével gátolja, mert szerinte az MSZP nincs abban az állapotban, hogy fel tudná dolgozni ezt a veszteséget, mondta Gyurcsány az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfő este. 

"Nekünk az a jó, ha az MSZP talpon marad és erősödik" – mondta erről.

Gyurcsány arról is beszélt, hogy kevés az esély arra, hogy felesége, Dobrev Klára az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje lesz 2022-ben, de 

ha Dobrev ezt ambicionálja, akkor ő támogatja ebben.

Gyurcsány szerint egyébként nem elfogadható, ha az ellenzék több listája verseng egymással majd a következő választáson.

A fiatalokról is beszélt a DK elnöke az ATV-nek. Szerinte két évvel ezelőtt nagyon alacsony volt a DK támogatottsága a fiatalok körében, de ezt komoly munkával behozták, így már legalább olyan a támogatottságuk a fiatal választók körében, mint az országos átlag.

Gyurcsány reagált arra is, hogy két budapesti MSZP-s polgármester, Óbuda és Pestszentlőrinc polgármestere is átlépett a DK-ba: szerinte volt egy megbeszélés Kiss Lászlóval és Szaniszló Sándorral, és ott közölték vele, hogy átmennének a DK-ba, amitől Gyurcsány volt a legjobban meglepve. Erről alább olvashat bővebben.

Rovatok