Index Vakbarát Hírportál

Belehalt a 80 éves férfi felesége, hogy vezetés közben megfájdult a térde

2020. március 2., hétfő 09:47

Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt vádat emelte a Szegedi Járási Ügyészség egy 80 éves szegedi férfi ellen, aki 2018 májusában, egy Csongrád megyei kistelepülésen félrekományozta az általa vezetett autót, amivel így balesetet szenvedett, mellette ülő felesége pedig napokkal később elhunyt. Az ügyészségi közlemény szerint a férfi és felesége szabályosan becsatolt biztonsági övvel utaztak, amikor a falu belterületén a rendszeres fájdalommal járó, általa is tudottan ízületi kopással érintett és a bal térdében fellépő hirtelen fájdalom miatt a férfi a lábához kapott, írja a Csongrád Megyei Főügyészség.

Emiatt a férfi  hirtelen balra kormányozta az autót, és elvesztette az uralmát felette. A bal oldali útpadka mellett egy árokba és egy kapubejárónak hajtottak. A férfi felesége a baleset miatt olyan sérüléseket szerzett, hogy azokban öt nap múlva meghalt.

A közlemény szerint a férfi „megszegte azt a közlekedési szabályt, mely szerint a járművel az útviszonyoknak és az útvonalvezetésnek megfelelően kell közlekedni, mellyel összefüggésben a sértett halálát okozta.” Járművezetői engedélyét visszavonták, mert „gépjárművezetőként alkalmatlan az elégtelen észlelési teljesítmény, a közlekedési helyzetek biztonságos megóvásához szükséges felismerési és döntési képesség hiánya miatt, továbbá a vádlott nem rendelkezett a jármű irányításához szükséges mozgási képességekkel sem.” 

A közlemény arra nem tér ki, hogy a férfi egészségügyi alkalmasságát utoljára mikor ellenőrizték.

Rovatok