Index Vakbarát Hírportál

Négy évet kapott, szabadlábon távozott a K. Csenge meggyilkolásával vádolt fiú

2020. március 3., kedd 11:27 | aznap frissítve

Mindössze négy év fogházra ítélte első fokon a Miskolci Törvényszék azt a 22 éves fiatalembert, aki a vád szerint bedrogozva és ittasan agyonverte a 17 éves K. Csengét, majd egy vízelvezető aknába dobta, írja a Blikk.

A nyomozás közben kiderült, a lány még élt, amikor a vízbe került, a bírói ítéletből pedig az, hogy a hatóságoknak nem sikerült bizonyítaniuk, hogy B. Roland verte volna össze a lányt. A bírósági közlemény szerint B. Roland 2017. szeptember 2-án egy baráti összejövetelen vett részt, itt ivott és pár szál herbálos cigarettát is elszívott. Ezután találkozott K. Csengével, akit korábbról ismert már, baráti viszonyban voltak, estére a borsodnádasdi templom mellett található erdei ösvényhez pedig találkozót beszéltek meg.  

Mint kiderült, a 22 éves férfi azt mondta, valóban találkozott a lánnyal,  azonban összevesztek, ezután pedig elváltak útjaik, később pedig, amikor pedig a vita helyszínen ismét látta, állítólag már ájultan feküdt. Ekkor a lányt levetkőztette, majd anélkül, hogy meggyőződött volna arról, K. Csenge él-e még, a testét elvonszolta az erdei ösvény vízelvezetőjének csatornájához, ahol leemelte a vasfedelet, és bedobta a lányt, aki végül megfulladt. B. Roland azt állította, hogy megijedt, hogy őt fogják gyanúsítani, és ezért dobta be az aknába.

A nyomozás során is mindössze annyit tudtak tényszerűen megállapítani a hatóságok, hogy a lányt B. dobta az aknába, ezért a bíró szerint B. Roland gondatlan emberölésben bűnös. Az ítéletet B. Roland és ügyvédje elfogadták, az ügyész azonban fellebezettt a gondatlan emberölés minősítése miatt és kérte a büntetés súlyosítását – mondta az Indexnek Balogh Adrienn, a Miskolci Törvényszék szóvivője. A fiatalember – a letartóztatásban töltött két és fél évre tekintettel– szabadlábon távozhatott, majdani jogerős ítéletébe pedig be kell számítani majd a letartóztatásban töltött időt. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik majd.

A meggyilkolt lány édesanyja a tárgyaláson kis híján összeesett, támogatásra volt szükség, hogy talpon maradhasson, de a Blikk szerint a folyosón elájult, ezért mentőt kellett kihívni. 

Rovatok