Index Vakbarát Hírportál

Nyilvános vécévé tennék az éjfél után nyitva tartó szórakozóhelyek mosdóit a bulinegyedben

2020. március 4., szerda 09:22

Elfogadták a belső-erzsébetvárosi döntés-előkészítő munkacsoport tagjai azt a javaslatcsomagot, amelyet több hónapos tárgyalássorozat után dolgoztak ki a kerület bulinegyedében kialakult állapotok rendezésére, írja a Népszava. A lap cikke szerint komoly szigort vezetnének be a szórakozóhelyek működésével kapcsolatban.

A fent említett munkacsoport vezetője Ujvári-Kövér Mónika, a kerület alpolgármestere a lapnak elmondta, hogy az éjféli záróra az alapszabály a bulinegyedben, ez alól mentességet csak szigorú kritériumoknak megfeleléssel lehet kapni. Ilyen feltétel például, hogy 

Ezeken túl kötelező lesz a helyeknek legalább egy embert alkalmazni, akinek az a feladata, hogy megakadályozza a hely előtti, utcai alkoholfogyasztást. A zajterhelésre pedig akusztikai szakértő igazolását kell bemutatni.

A helyeknek forgalomszámlálót is alkalmazniuk kell, és ügyelniük kell arra, hogy egyszerre csak annyi embert engedjenek be, amennyi a katasztrófavédelmi előírásnak megfelel.

A tisztaságra is komolyabban oda kell figyelni: naponta legalább egyszer nagynyomású takarítóeszközzel le kell takarítani a hely előtti utcarészt.

Az éjfél utáni nyitvatartásra engedélyt kapó helyeknek évente meg kell újítaniuk az engedélyüket.

A Népszavának Ujvári-Kövér Mónika alpolgármester azt mondta, a döntés-előkészítő csoport 99 százalékos egyetértéssel szavazta meg a kritériumokat. A csoportnak egyébként tagja az önkormányzat, a lakosság, a civil szervezetek és az érintett vendéglátósok képviselői is.  Az Élhető Erzsébetváros Egyesület képviselője, Szikszai Sándor pedig úgy nyilatkozott a lapnak, ha sikerül ezeket mind betartani a jövőben, az igazi előrelépés lesz. A témában lakossági fórumot is tartanak majd.

Rovatok