Index Vakbarát Hírportál

Magyarország összehangolja a koronavírus elleni fellépést Olaszországgal

2020. március 9., hétfő 11:58

Orbán Viktor videokonferencián egyeztetett az izraeli miniszterelnökkel és hét európai kormányfővel, többek között Kurz osztrák kancellárral és Conte olasz miniszterelnökkel – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör szerint a kormányfők arról döntöttek, hogy összehangolják a koronavírus elleni küzdelemben tett lépéseket. 

Magyarországon hétfő reggeli állapot szerint 9 koronavírussal fertőzött embert tartanak nyilván, 67-en vannak karanténban és 362 mintavétel történt. Az említett országok közül ehhez képest Ausztriában már 100 fölött vannak a fertőzöttek száma, és figyelemre méltó, hogy nyugati szomszédunknál már több mint 4500 mintavétel történt. 

A legutóbbi sajtóhírek szerint Izraelben hétfőn szigorú intézkedéseket jelenthetnek be: az Izraelbe érkező összes embernek a határ átlépését vagy a repülőtérre érkezését követően otthoni karanténba kell vonulnia. 

Olaszországban 16 millió ember került vesztegzár alá, ami azt jelenti, hogy csak engedéllyel hagyhatják el az érintett területeket; aki engedély nélkül távozik, 200 eurós büntetést és három hónapos börtönbüntetést kockáztat. 

Rovatok